Serie "Even voorstellen.."

Deel 11 van de serie 'Even voorstellen..', waarin een aantal mensen zich voorstellen, hun motivatie delen om deel te nemen aan het netwerk en vertellen op welke wijze zij daar een hele belangrijke bijdrage aan leveren. Deze week Geeke Blenk.

Het netwerk Kind&NAH wil de kwaliteit van zorg voor kinderen met niet-aangeboren hersenletsel verbeteren. De ambitie is optimale kwaliteit van leven die bijdraagt aan betekenisvolle uitkomsten voor het kind en omgeving, zo dicht mogelijk bij huis. Daaraan werken heel veel mensen mee. In de serie 'Even voorstellen..' stellen een aantal mensen zich voor, delen hun motivatie om deel te nemen aan het netwerk en vertellen op welke wijze zij daar een hele belangrijke bijdrage aan leveren.

Vandaag is het de beurt aan Geeke Blenk, GZ-psycholoog bij Amarant.

Sinds oktober 2021 is Geeke betrokken bij het NAH jeugdteam van Amarant. Kort daarvoor werd Amarant al gevraagd of het Regionaal Expertise Centrum wilde worden. “Vanuit die hoedanigheid ben ik als inhoudelijk deskundige bij het Netwerk betrokken geraakt. Mijn werk is te zien als een driepoot: ik ben regiebehandelaar, maar ben ook betrokken bij beleid en ik voer behandelingen uit. Vooral als regiebehandelaar krijg ik een beeld van wat iemand nodig heeft aan zorg en waar die zorg beschikbaar is. Dat is dus precies wat gezinnen zoeken. Als Netwerk proberen we die keten sluitend te krijgen. Ik krijg dan ook vaak te horen van gezinnen dat ze graag eerder van ons bestaan op de hoogte waren geweest om die hele zoektocht naar de juiste zorg te begeleiden. En dan ook het stukje zorg dat na thuiskomst nodig is. Want NAH heeft ook in die fase een enorme impact op niet alleen het kind maar ook zijn omgeving. Er komen allerlei nieuwe vragen op. Als Netwerk proberen we de daarom die vragen van gezinnen te beantwoorden.”

Geeke merkt dat ze via het Netwerk veel gemakkelijker in contact komt met collega’s. “De NAH-wereld is al relatief klein maar de uitrol van het Netwerk vergemakkelijkt collegiaal contact nog verder. Vooral door de maandelijkse overleggen kan ik veel sneller schakelen met de juiste professional om de juiste zorg voor een kind te bieden. Bijkomend voordeel is dat je elkaar beter leert kenen en ook buiten die overlegmomenten om sneller de telefoon pakt.” Vanuit die basis moet het Netwerk volgens Geeke een vanzelfsprekende toegang worden voor alle vragen over kind en NAH. “Verdere groei qua instellingen is dan nog wel nodig. De landelijke dekking kan beter, datzelfde geldt voor de verschillende producten die instellingen over het hele land bieden. De bekendheid daarvan mag prominenter worden zodat men ook in Groningen weet wat er in Limburg gebeurt en daarvan kan leren.” En daar zet Geeke zich met alle liefde voor in. “Ik voel me gezien, ik doe er toe en heb ook het gevoel dat wij als Amarant iets toe te voegen hebben aan net Netwerk. Ik voel me echt een onderdeel van een groot team en dat geeft een mooi gevoel.”

 

Contact Informatie
Wij helpen je graag! Stel ons je vraag en wij antwoorden binnen 5 werkdagen. Natuurlijk ontvang je in je inbox een bevestiging van ontvangst als je het contactformulier hebt ingevuld.
Contact