Rondje werkbezoeken

Om meer te leren over de expertise en ervaring van elke REC én om af te stemmen over de rol van de REC's binnen het Kenniscentrum, hebben wij een rondje langs de REC's gemaakt. Inmiddels zijn wij bij bijna alle REC's geweest.  

SGL (eind november 2023) 

Ons eerste werkbezoek zou ’live’ in Limburg plaatsvinden. Limburg is helaas nooit gehaald. Wat een verkeer, zo druk! Gelukkig was iedereen flexibel en goed voorbereid en volgde een mooie inhoudelijke ochtend via Teams. Els Caris, Norma Jansen en Ellen Smeets van SGL timmeren flink aan de weg als REC Kind & NAH. Er zijn mooie regionale samenwerkingen tot stand gekomen en binnen de regio wordt gewerkt aan de zichtbaarheid en bekendheid van SGL als expertisecentrum op het gebied van NAH. Geweldig om te zien hoe zij van pionieren naar bestendigen gaan! 

Amarant (eind december 2023) 

Eind vorig jaar waren wij te gast bij REC Amarant. Patricia Smit-Brekelmans MBA , Annette Dute, Margé Jacobs, Geeke Blenk , Myriam Bogers en Miranda Mulder ontvingen ons op het hoofdkantoor in Breda. De ontvangst en de lunch waren geweldig, maar vooral het werk van Amarant voor onze doelgroep heeft indruk achter gelaten. Een enorm gedreven expertteam werkt elke dag aan betere zorg voor kinderen met NAH en hun gezin. De intensieve laagdrempelige multidisciplinaire samenwerking is een succesfactor binnen het NAH-team van Amarant.We kregen een kijkje in het trainingshuis in de gezellige binnenstad van Breda. Een hele mooie en serene plek voor jong(volwassenen) met NAH om zich in 2 jaar zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Zozijn (begin januari 2024) 

In januari vervolgden wij onze tour door Nederland met een werkbezoek aan Zozijn. Dit keer niet in een weiland in Doetinchem, maar op kantoor in Zutphen waar Annelies Donderwinkel, Anita Wolters en  Jos Berends ontvingen met lekkere broodjes.Zozijn heeft een expertteam Kind & NAH, met heel veel kennis en ervaring die landelijk wordt ingezet en gedeeld. Samen out of the box denken over mogelijkheden om de zorg voor kinderen met NAH en hun gezin nog beter te  maken!Genoeg stof tot nadenken en wensen voor de toekomst. 

Esdégé-Reigersdaal (half januari 2024)

Op 16 januari namen Judith de Heus, Judith Houtsma-Feld en  Gitte van der Veldt ons mee in de expertise van Esdégé-Reigersdaal op het gebied van kinderen en jongeren met NAH.  “Bescheidenheid” is de term die is blijven hangen, maar graag benadrukken wij welke mooie dingen kunnen en gebeuren bij Esdégé-Reigersdaal voor de doelgroep jongeren met NAH. Naast de ambulante zorg is er een nieuwe mooie woonlocatie voor jong(volwassenen) met onder andere NAH. Ook beschikt Esdégé-Reigersdaal over expertise op het gebied van scholing en een leerlijn NAH waar we als netwerk veel van kunnen leren. Tot slot zijn er kennistafels ontwikkeld en beschikken zij over een grote groep gedragsdeskundigen op het gebied van NAH met zeer diverse achtergronden. Alles bij elkaar is dit een geweldige expertise voor een REC binnen ons  Netwerk Kind & NAH.

Komende periode plannen we nog afspraken in met REC Pluryn, DEC Heliomare en het UMC Utrecht.  

 

Contact Informatie
Wij helpen je graag! Stel ons je vraag en wij antwoorden binnen 5 werkdagen. Natuurlijk ontvang je in je inbox een bevestiging van ontvangst als je het contactformulier hebt ingevuld.
Contact