Expertbijeenkomst ‘Nothing about us, without us’ 

Op 3 april vond de expertmeeting ‘Nothing about us, without us’ plaats in het Prinses Máxima Centrum. Het thema was dit keer onderzoek, met bijdragen van verschillende sprekers.

We zoomden in op ervaringsdeskundigheid en onderzoek. Hoe betrek je de doelgroep in je onderzoek, welke manieren zijn daarvoor geschikt en op welke wijze hebben onderzoekers dat gedaan in de projecten die ze pitchten? Aan het einde van de bijeenkomst werd de nieuwe e-learning Basisscholing Kind & NAH onthuld en was er ruimte om te netwerken en gezellig bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Maureen Bult, adviseur patiëntparticipatie in onderzoek in het UMC Utrecht, trapte de avond af met een lezing over samenwerking en partnerschap in onderzoeksprojecten. Hoe maak je een goede koppeling met onderzoek, wetenschap en samenleving en zorg je voor optimaal partnerschap met de doelgroep in je project of onderzoek.

Kinderergotherapeut Selma Mulder vertelde over de behandelmodule Fit of moe? Balans doet ertoe!  Selma vertelde over de manier waarop jongeren met NAH grip op hun energie kunnen behouden om activiteiten te kunnen blijven doen en hoe zij de feedback van jongeren hebben verwerkt in het project.

Maaike de Kleijn van het Netwerk Kind & NAH, gaf een introductie over de start van het project voor het opstellen van de ‘onderzoeksagenda Kind & NAH’. Zij gaat de komende tijd samen met een stuurgroep uitzoeken wat dé onderzoeksvragen zijn voor het netwerk en hiervan een shortlist maken. Ervaringsdeskundigen zijn van begin af aan betrokken in dit proces.

Roxanna Hofman gaf een inkijkje in het onderzoek waarmee zij en haar collega’s zich gaan bezighouden, de ERNIE-studie. Hierbij is het doel om te leren omgaan met problemen die voortvloeien uit hersenletsel bij kinderen die een hersentumor hebben gehad. Zij heeft mooie inzichten opgedaan om de doelgroep in het ERNIE-onderzoek te betrekken.

Daniëlle Bos, psychologisch medewerker bij het UMC Utrecht, was de laatste spreker die inzoomde op het project ‘Vertel eens’ en de zaal meenam in het veranderende gezinsleven bij een kind met NAH. Het projectteam heeft gewerkt met een focusgroep om de ideeën te toetsen en te komen tot iets wat werkt (vertelplaten) om het hele gezin te betrekken in het gesprek in de spreekkamer.

Op 12 juni zien we elkaar weer in het Prinses Máxima Centrum tijdens de volgende landelijke bijeenkomst!

Expertmeeting Kind En Nah

 

Contact Informatie
Wij helpen je graag! Stel ons je vraag en wij antwoorden binnen 5 werkdagen. Natuurlijk ontvang je in je inbox een bevestiging van ontvangst als je het contactformulier hebt ingevuld.
Contact