< Terug naar overzicht

Landelijk advies analyse aanhoudende klachten bij kinderen en jongeren met licht traumatisch hersenletsel(LTH)

In juni 2022 heeft binnen Hersenletsel en Jeugd (Hej) de werkgroep revalidatie, waarin kinderrevalidatieartsen, psychologen en orthopedagogen samenwerken, een advies neuropsychologisch onderzoek (NPO) voor kinderen en jongeren met NAH aangenomen. In dit advies komt naar voren dat er bij licht traumatisch hersenletsel sprake kan zijn van cognitieve klachten die niet perse door letsel in het brein veroorzaakt worden. Dit kan verklaard worden door factoren die een negatieve invloed hebben op het herstel en die niet direct met het letsel te maken hoeven hebben.

Om uniformiteit in de behandeling binnen de revalidatie te bieden, heeft de werkgroep revalidatie van HeJ bijgaand advies geformuleerd ten behoeve van de analyse en behandeling van aanhoudende klachten bij kinderen en jongeren met licht traumatisch hersenletsel.

Landelijk advies analyse aanhoudende klachten bij LTH versie 1

Dit advies is opgenomen in het behandelprogramma Next Step voor kinderen en jongeren met NAH. Het behandelprogramma is op te vragen via meedoen@basaltrevalidatie.nl

 

< Terug naar overzicht
Contact Informatie
Wij helpen je graag! Stel ons je vraag en wij antwoorden binnen 5 werkdagen. Natuurlijk ontvang je in je inbox een bevestiging van ontvangst als je het contactformulier hebt ingevuld.
Contact