< Terug naar overzicht

Fit of moet? Balans doet er toe!

Nieuwe cognitieve behandelmodule Niet Rennen Maar Plannen “Fit of moe? Balans doet ertoe!” specifiek geschreven voor jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Voor volwassenen zijn er inmiddels papieren en online versies van Niet Rennen Maar Plannen (NRMP) beschikbaar met meerdere modules ontwikkeld door de revalidatie van het UMC Utrecht en Hersenletsel Limburg. De jongeren versie “Fit of moe? Balans doet ertoe!” is de eerste module die herschreven is specifiek voor jongeren en is gebaseerd op de versie voor volwassenen: “Vermoeidheid in balans” onderdeel van het behandelprogramma Niet Rennen Maar Plannen.

De module “Fit of moe? Balans doet ertoe!” wordt gebruikt bij jongeren tussen de 12- 18 jaar die problemen ervaren in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten als gevolg van vermoeidheidsklachten bij NAH. In de module wordt gebruik gemaakt van cognitieve strategietraining en wordt uitgevoerd
onder begeleiding van een ergotherapeut, psycholoog of coach.

De module bestaat uit twee delen:
1. In het eerste deel krijgt de jongere educatie over vermoeidheid en beperkte belastbaarheid bij NAH.
2. In deel twee leert de jongere over de strategieën die gebruikt kunnen worden om de belastbaarheid te vergroten en wordt er gestart met het toepassen van de strategieën in het dagelijks leven.

De jongeren module is ontwikkeld door de kinderrevalidatie, ergotherapie en medisch pedagogische zorg binnen het UMC Utrecht locatie Wilhelmina kinderziekenhuis, in samenwerking met vele ergotherapeuten, psychologen en jongeren die hebben geparticipeerd in de pilot.

Je vindt de module en de handleiding op de website van Kenniscentrum Revalidatie Utrecht en Expertisecentrum Hersenletsel Limburg

 

< Terug naar overzicht
Contact Informatie
Wij helpen je graag! Stel ons je vraag en wij antwoorden binnen 5 werkdagen. Natuurlijk ontvang je in je inbox een bevestiging van ontvangst als je het contactformulier hebt ingevuld.
Contact