< Terug naar overzicht

Behandelprogramma voor kinderen en jongvolwassenen met niet-aangeboren hersenletsel

In 2023 is een nieuw landelijk behandelprogramma voor kinderen en jongvolwassenen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) opgeleverd. Belangrijk, want zo wordt de zorg voor deze groep steeds beter.

Onderzoekers Menno van der Holst en Arend de Kloet van Basalt Revalidatie werken al enige jaren samen op het gebied van niet-aangeboren-hersenletsel (NAH). Samen met collega’s doen zij onderzoek naar aan welke zorg behoefte is bij kinderen en jongeren met NAH en hun gezin. Eerst met het project ‘Meedoen?!’ en later met het vervolgproject ‘Meedoen Next Step’. Inmiddels hebben zij hiermee een landelijk behandelprogramma ontwikkeld voor de medisch specialistische revalidatie (MSR) om jonge mensen met NAH steeds beter te kunnen helpen.

Omdat elk hersenletsel anders is, zal ook de behandeling van ieder kind of iedere jongere met NAH uiteindelijk anders zijn. Met dit landelijke behandelprogramma kan er in elk centrum voor medisch specialistische revalidatie op dezelfde manier gewerkt worden. Voor iedereen is duidelijk wat er allemaal mogelijk is aan diagnostiek, interventies en patiëntenvoorlichting.

Het behandelprogramma is op te vragen via meedoen@basaltrevalidatie.nl

< Terug naar overzicht
Contact Informatie
Wij helpen je graag! Stel ons je vraag en wij antwoorden binnen 5 werkdagen. Natuurlijk ontvang je in je inbox een bevestiging van ontvangst als je het contactformulier hebt ingevuld.
Contact